Život v ZŠ Školská

22.12.2019 21:34
Zo školy

Autor : Nikola Nieburová, ZŠ Školská, Handlová

Späť na časopis

čo sa u nás udialo v poslednej dobre

V našej škole to žije. Zapájame sa do rôznych športových a vedomostných súťaží, kvízov, výstav a podujatí. Dovoľte mi, aby som Vám stručne opísala čo sa u nás v poslednej dobe udialo.

V septembri sme úspešne otvorili nový školský rok 2019/2020 a privítali sme našich malých prváčikov. Hneď druhý školský týždeň sa niesol v znamení čitateľskej gramotnosti. Veľa sme čítali, riešili sme zábavné úlohy, kvíz a problémové úlohy. Jeseň sa niesla v znamení bohatej úrody, ktorú sme si mali možnosť prezrieť na výstave Ekotrh. Videli sme tu rôzne druhy ovocia a zeleniny a ujo včelár nám dal ochutnať domáci medík. V závere mesiaca sme cestovali po Európe. Každá trieda sa premenila na európsku krajinu a oboznámila žiakov s jej kultúrou a typickými znakmi.

Október nám okrem krásneho počasia a farieb priniesol aj návštevu mestského úradu v Handlovej. Žiaci spoznali pracovníkov nášho mesta aj spôsob akým to všetko v meste funguje. Veľmi zaujímavým určite bolo aj meranie síl prvákov a predškolákov vo futbale. Tento mesiac je už tradične venovaný úcte k seniorom – našim starým rodičom a ľuďom, ktorí nám odovzdávajú s úsmevom na tvári cenné skúsenosti. Naša škola sa tesne pred jesennými prázdninami premenila na strašidelný hrad plný duchov a presne takto sme oslávili Halloween.

Po prázdninách v novembri sme sa okamžite a s chuťou pustili do športovania. S futbalom sme strávili príjemný sobotný deň na podujatí s názvom Memoriál Karola Matiaška. Naši žiaci na týždeň vzdelávania pripravili pôsobivé vystúpenie, ktoré predviedli v DK a prevzali sme si aj ocenenie Dobrý nápad 2019 za podujatie Správajme sa bezpečne a v celomestskej súťaži HAIKONY získali štvrtáci 1. miesto za stolovú hru Navigácia. Záhady vesmíru skúmali štvrtáci na exkurzii v planetáriu. Vedomosti z cudzieho jazyka sme si overili v kvíze Páli Vám to? Obrovský úspech na okresnom kole zaznamenala aj naša spolužiačka Kika Kubovičová, ktorá skončila v okresnom kole olympiády zo SJ na 1. mieste a postupuje na krajské kolo. Naši prváci sa stali riadnymi školákmi na ich slávnostnej imatrikulácii.

Vianočný mesiac december sme otvorili hromadným cvičením na detskom maratóne v aerobiku. V magický deň navštívil všetky deti na 1. stupni ozajstný Mikuláš a jeho pomocníci čert a anjel. Šikovní mladí autori sa aj tento rok zapojili s úspechom do súťaže Prebudená pieseň. Naši deviataci všetkých žiakov našej školy preniesli o 30 rokov do minulosti a ukázali im ako to vtedy v našej krajine vyzeralo a za čo sa bojovalo. Aj tento rok sa u nás konali vianočné trhy, kde si žiaci nakupovali rôzne darčeky za získaných školáčikov. Pravá predvianočná atmosféra bola u nás aj počas akadémie, kde sa mladí umelci predviedli v tom najlepšom svetle a vyčarili tak na tvárach všetkých obrovský úsmev.

Tak presne takto to u nás vyzeralo do zimných prázdnin. O ďalších horúcich novinkách Vás rada budem informovať aj v budúcnosti.