Halloweenska prespávačka

22.12.2019 22:24
Zo školy

Autor : Nikola Nieburová, ZŠ Školská, Handlová

Späť na časopis

Bol jesenný a sychravý večer. Chladné temné oblaky sa vznášali nad školou a lákali do nej halloweenskych duchov, strašidlá a príšery z celého okolia. Všetky kreatúry sa zišli na hornom poschodí, kde predvádzali svoje umenie. Strašilo sa vo veľkom a napätie sa dalo krájať. Škola sa teda stala strašidelným hradom. Najkrajšiu masku, strašidlo a make up vyberali zamaskované pani učiteľky, ktoré si všetkých netvorov poriadne popozerali.  

Halloween to je aj jack o lantern, teda halloweenska tekvica. Tekvičiaci rozžiarili celé poschodie a vyzerali naozaj strašidelne. Zuby, krivé ústa, nevraživé oči, pavučiny... . Všetky strašidlá hlasovali za tekvicu, ktorá sa im zdala najkrajšia a zároveň aj najstrašnejšia. 

Skúšala sa aj odvaha strašidiel, ktoré sa postupne vydávali s baterkou v ruke von na strašidelnú cestu. Vreskot sa ozýval celým mestom, pretože v kríkoch boli schované ďalšie "ozajstné" príšery, ktoré naháňali strach. V niektorých prípadoch nepomohla ani baterka. 

Naspäť do hradu sa vracali vystresované strašidlá, ktoré sa potom pozatvárali do komnát a radšej sa venovali vlastnému programu. Hrali sa halloweenske hry, tancovalo sa, jedlo sa, pozerali sa filmy a tie strašidlá, ktoré sa báli najviac už išli radšej do kúta spať a niektoré od strachu zase ani nezaspali. 

Takto si to pamätám ja, ak mi nejaký upír nevymazal pamäť.